MTT
Z-set
Tibia fibula lemez
Csavar DTSS
Femur proximalis
ProE
Medimetal implantátum beültetés
Sebészeti implantátum a vázrendszerben
Z light
Implantátum behelyezése

Cégbemutatás

A Medimetal Kft. alapítói - Antal István és Stefán István urak - voltak az elsők, akik - egy korábbi vállalat fejlesztőmérnökeiként - 1971-ben meghonosították a traumatológiai implantátumok gyártását Magyarországon.

Az 1970-es évek második felétől folyamatosan bővülő termékválaszték és állandó technológiai megújulás eredményeként hozzájárultak a magyar traumatológia fejlődéséhez.

A Medimetal Kft. ezeknek a hagyományoknak és referenciáknak a folytatásaként a jelenlegi telephelyén és mai formájában 1993-tól működik.

A klinikai kapcsolatokra épülő folyamatos termékfejlesztés kiemelkedő fontosságú, mely a legkorszerűbb, parametrikus mérnöki tervező rendszeren történik. Az integrált CAD-CAM rendszernek köszönhetően a tervezési adatok közvetlenül összekapcsolhatók a megmunkáló gépekkel, így a folyamatok hatékonyak és optimalizálhatók.

A szinte teljes körűen saját gyártás technológiai alapját világszínvonalú TORNOS és STAR esztergák, DMG megmunkáló-központok, Monnier-Zahner menetmaró gépek képezik, melyek a sorozat- és egyedi gyártásra egyaránt kiválóak. 

A folyamatok és a termékek átfogó kontrolljáról az EN ISO 13485:2012 szerinti minőségirányítási rendszer gondoskodik, melyhez auditáló partnerként a TÜV Rheinlad-ot választottuk. A termékek megfelelnek a 93/42 EEC Medical Devices előírásainak.

A gyártáshoz csak a legkiválóbb minőségű implantátum acél és titán ötvözet alapanyagokat használjuk. Csak biztos forrásból származó és szavatolt minőségű, műbizonylattal ellátott anyagok kerülnek feldolgozásra. Az implantátumok tesztjeit, terhelési próbáit akkreditált laborok végzik.

A késztermékek minőségellenőrzése 100 %-os.

A több mint 4 évtizedes fejlesztési és gyártási tapasztalat, és a széles termékválaszték nem csak a hazai kórházak számára kiemelkedő érték, hanem több kontinensen lévő exportpartnereink is megelégedéssel hasznosítják.

A Medimetal Kft. több évtizedes, folyamatos, sikeres fejlődése igazolta, hogy a minőség és korszerűség iránti elkötelezettséggel, valamint innovatív orvosi tapasztalatok hasznosításával helyes értékeket választottunk.

Antal István
ügyvezető igazgató